Смачний грибний суп з фрикадельками

Для нашого рецепту можна взяти гливи, а можна насиченіші за смаком та ароматом печериці. Суп можна варити на воді або на овочевому бульйоні. Це ще один класний рецепт першої страви, яка задовольнить усіх членів сім’ї.
Інгредієнти:

  • Бульйон овочевий 1200 мл
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вершки 30% 200 мл
  • Печериці 500 г
  • Олія 60 мл
  • Картопля 5 шт.
  • Сіль і зелень за смаком.
  • Для фрикадельок:

    Курячий фарш 500 г
    Цибуля 2 шт.
    Яйця курячі 1 шт.
    Сіль 1 ч. л.
    Перець білий мелений 1 ч. л.

    Моркву та картоплю почистити порізати. Порізати всю цибулю.

    У 3-літровій каструлі, на середньому вогні, розігріти олію, додати цибулю, трішки посолити й тушити до м’якості. Додати моркву та гриби й тушкувати, помішуючи, доки випарується рідина, яку пустять гриби.

    Влити бульйон та воду (на бажання), додати картоплю, посолити до смаку і варити до м’якості картоплі.

    Тим часом довести до кипіння 1,5 л води в окремій каструлі. Інгредієнти для фрикадельок добре вимісити, доки маса стане дещо клейкою.

    Мокрими руками зробити фрикадельки трохи менші за волоський горіх, варити в киплячій воді, зменшуючи вогонь до мінімуму після опускання фрикадельок. Готові фрикадельки відцідити.

    Коли картопля звариться, додати до супу вершки, довести до кипіння, зняти з вогню й покласти у суп готові фрикадельки. Подавати із зеленню.

    Джерело

    Читайте також  Яблучні деруни — соковиті млинці по-українськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply