Курячий суп з зеленими галушками

Вам потрібно щось тепле та комфортне, щоб зігрітися у холодні дні? Тоді цей домашній суп з куркою та зеленими галушками саме для вас!
Інгредієнти:

  • Курятина 200 г
  • Вода 3 л
  • Сало 30 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Для тіста на галушки:

    Вода гаряча 50 мл
    Масло вершкове 73% 20 г
    Яйця курячі 1 шт.
    Борошно 150 г
    Сіль за смаком
    Петрушка, пучок 0.5 шт.

    Спеції:

    Часник, зубчики 1 шт.
    Лавровий лист 2 шт.
    Сіль за смаком
    Перець чорний, горошок 8 шт.

    Курятину помийте, залийте водою, доведіть до кипіння й зніміть пінку. Варіть на маленькому вогні 1-1,5 години.

    Сало наріжте кубиками, цибулю поріжте півкружальцями, моркву й картоплю — невеликими шматочками. Покладіть у бульйон картоплю та варіть 15 хвилин.

    Для галушок у велику чашку налийте окріп і розчиніть в ньому вершкове масло. Додайте яйце, сіль і перемішайте до однорідної маси.

    Всипте борошно та перемішайте до отримання тіста. Додайте подрібнену петрушку та ретельно вмішайте в тісто.

    Робочу поверхню посипте борошном і вимісіть на ній тісто, щоб воно стало еластичним.

    Розріжте тісто на 2 частини, сформуйте з них ковбаски й наріжте їх невеликими шматочками.

    На сухій сковороді обсмажте сало до стану шкварок, додайте цибулю та смажте, помішуючи, до м’якості. Також до сковороди відправте моркву й смажте разом кілька хвилин.

    Покладіть засмажку у суп і проваріть кілька хвилин. Додайте лаврові листки, сіль, перець, нарізаний пластинками часник.

    Тепер покладіть галушки, перемішайте та варіть під кришкою 10 хвилин. Подавайте готовий суп, посипавши зеленню!

    Джерело

    Читайте також  Вірменський шашлик зі свинини

    Be the first to comment

    Leave a Reply