Курячий суп з зеленими галушками

Вам потрібно щось тепле та комфортне, щоб зігрітися у холодні дні? Тоді цей домашній суп з куркою та зеленими галушками саме для вас!
Інгредієнти:

  • Курятина 200 г
  • Вода 3 л
  • Сало 30 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Для тіста на галушки:

    Вода гаряча 50 мл
    Масло вершкове 73% 20 г
    Яйця курячі 1 шт.
    Борошно 150 г
    Сіль за смаком
    Петрушка, пучок 0.5 шт.

    Спеції:

    Часник, зубчики 1 шт.
    Лавровий лист 2 шт.
    Сіль за смаком
    Перець чорний, горошок 8 шт.

    Курятину помийте, залийте водою, доведіть до кипіння й зніміть пінку. Варіть на маленькому вогні 1-1,5 години.

    Сало наріжте кубиками, цибулю поріжте півкружальцями, моркву й картоплю — невеликими шматочками. Покладіть у бульйон картоплю та варіть 15 хвилин.

    Для галушок у велику чашку налийте окріп і розчиніть в ньому вершкове масло. Додайте яйце, сіль і перемішайте до однорідної маси.

    Всипте борошно та перемішайте до отримання тіста. Додайте подрібнену петрушку та ретельно вмішайте в тісто.

    Робочу поверхню посипте борошном і вимісіть на ній тісто, щоб воно стало еластичним.

    Розріжте тісто на 2 частини, сформуйте з них ковбаски й наріжте їх невеликими шматочками.

    На сухій сковороді обсмажте сало до стану шкварок, додайте цибулю та смажте, помішуючи, до м’якості. Також до сковороди відправте моркву й смажте разом кілька хвилин.

    Покладіть засмажку у суп і проваріть кілька хвилин. Додайте лаврові листки, сіль, перець, нарізаний пластинками часник.

    Тепер покладіть галушки, перемішайте та варіть під кришкою 10 хвилин. Подавайте готовий суп, посипавши зеленню!

    Джерело

    Читайте також  Яблука з сиром у мультиварці

    Be the first to comment

    Leave a Reply