Блакитний суп — рецепт з фільму «Щоденник Бріджит Джонс»

Головна героїня фільму «Щоденник Бріджит Джонс» не дуже дружила з каструлями і сковорідками. Тому недивно, що коли вона вирішила здивувати друзів смачною вечерею, то замість супу в неї вийшла яскраво-блакитна жижа. Виявилося, що блакитним суп став через… нитку, яку Бріджит просто забула зняти з цибулі-порею! Насправді Бріджит хотіла приготувати leek soup, тобто суп з цибулею порей. Ми не знаємо, чи хотіла вона поласувати французьким супом вішісуаз, який теж готують на основі порею, чи якимось іншим. Але вирішили пофантазувати і даємо вам власний рецепт смачного супчика з пореєм. Без жодних синіх ниток, звісна річ.
Інгредієнти:

  • Цибуля порей 500 кг
  • Картопля 1 кг
  • Часник, зубчики 3 шт.
  • Овочевий бульйон 2 л
  • Вершки 1 склянки
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Чебрець, гілочка 3 шт.
  • Масло вершкове 73% 3 ст. л.
  • Олія 3 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Часник почистити, пропустити через прес. Порей добре помити, нарізати невеличкими шматочками. Викласти в каструлю, додати подрібнений часник, обсмажити в суміші олії та вершкового масла.

    Картоплю помити, почистити, нарізати невеличкими кубиками. Додати в каструлю з цибулею, коли та стане м’якою. Додати чебрець і лавровий листочок, посолити, поперчити, залити бульйоном і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити до готовності картоплі.

    Прибрати лавр і чебрець, подрібнити суп блендером. Влити вершки і знову збити блендером. За необхідності додати ще сіль і перець.

    Джерело

    Читайте також  Жульєн у сковорідці

    Be the first to comment

    Leave a Reply