Картопляні галушки по-закарпатськи

Це дуже економна страва, та до того ж нею можна нагодувати велику компанію, але треба збільшити кількість інгредієнтів, вказаних у рецепті.
Інгредієнти:

  • Картопля 500 г
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Яйця курячі 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Відваріть картоплю в мундирі (не знімаючи шкірки).

    Відварену картоплю остудіть, очистіть та розімніть виделкою у глибокій мисці або натріть на тертці.

    Додайте до картоплі яйце, борошно, сіль та перець.

    Борошно додавайте поступово, постійно розмішуючи суміш. Тісто для картопляних галушок повинно бути м’яким, але щільним.

    Якщо консистенція тіста вам здається занадто м’якою — додайте ще борошна.

    Добре замісіть тісто та скачайте з нього ковбаску діаметром 2 см. Наріжте ковбаску на великі шматочки.

    Доведіть у глибокій каструлі до кипіння воду, добре підсоліть та додайте 1 ст.л. рослинної олії (для запобігання злипання галушок).

    Опустіть галушки в окріп, дочекайтеся, поки вода закипить знов та всі шматочки спливуть.

    Перекиньте готові галушки у друшляк.

    Очистіть та подрібніть цибулю.

    Розігрійте у сковороді олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору.

    Подавайте картопляники з цибулевою піджаркою.

    Джерело

    Читайте також  Яблучні деруни — соковиті млинці по-українськи