Рецепт полуничного борщу

Це справжня квінтесенція літа! Цей полуничний борщ український за походженням, має ледь середземноморський характер та є дуже-дуже овочевим. Його варто варити і на початку літа, і наприкінці серпня, коли ремонтантні сорти цієї ягоди дають другий врожай.
Інгредієнти:

  • Корінь селери 500 г
  • Буряк, цибуля жовта ріпчаста і морква по 1 шт.
  • Цвітна капуста 600 г
  • Фенхель, корінь 250 г
  • Полуниця 300 г
  • Бульйон овочевий 2 л
  • Фенхель, насіння 0.5 ч. л.
  • Перець духмяний, горошок 3 шт.
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Олія 3 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Моркву, буряк і селеру нарізати тонкими смужечками, цибулю – кубиком, фенхель – навпіл і тонким «пір’ям». Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття. Ягоди перебити блендером і перетерти крізь сито.

    Бульйон поставити на вогонь, додати часник, перець, насіння фенхелю і дочекатися, поки закипить. Додати нарізані селеру і моркву, дати покипіти.

    В пательні в олії пасерувати цибулю і фенхель, додати їх у борщ.

    Потім на пательні пасерувати буряк і додати до нього ягідне пюре, коли закипить – теж додати в борщ. Дати йому закипіти, посолити за смаком.

    Додати цвітну капусту, варити 5-8 хвилин. Спробувати і за потреби ще посолити.

    Подавати зі сметаною або грецьким йогуртом, прикрасити зеленню фенхелю.

    Джерело

    Читайте також  Рецепт індички під соусом із волоських горіхів