Рецепт французького смаженого кавуна

Кавун на грилі має димний присмак. Кавун на грилі простий у приготуванні і доповнює смаки різних страв. Насолоджуйтесь ним як є, прямо з гриля, гарячим, димним і освіжаючим. Або покладіть його у традиційний фруктовий салат і збризкайте солодким медово-лимонним соусом на десерт.
Інгредієнти:

  • Кавун 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 1/4 склянки
  • Перець халапеньйо 1/2 шт.
  • М’ята за смаком
  • Лайм 1/4 шт.
  • Помийте кавун, наріжте його скибочками завтовшки 2-3 см. Зріжте та викиньте шкірку, але за бажанням можна залишити. Видаліть за можливості видимі кісточки.

    Покладіть скибочки на решітку та посипте сіллю з усіх боків. Дайте постояти близько 20 хвилин.

    Змийте сіль і промокніть скибочки насухо.

    Підготуйте середній газовий чи вугільний гриль. Змастіть скибочки кавуна з усіх боків олією. Смажте, поки не з’являться сліди гриля, приблизно по 3 хвилини з кожного боку (не кладіть на занадто гарячий гриль, інакше кавун просто підгорить).

    Подавайте смажений кавун зі скибочками халапеньо, листям м’яти, часточками лайма та щіпкою морської солі.

    Джерело

    Читайте також  Простий і смачний грузинський салат

    Be the first to comment

    Leave a Reply