Грибна юшка по-закарпатськи

Для автентичної закарпатської юшки зазвичай використовують свіжі білі гриби, але їх не так просто знайти, тому можна взяти сушені — вони роблять суп ще більш ароматним.
Інгредієнти:

  • Білі гриби 800 г
  • Картопля 800 г
  • Морква і цибуля жовта ріпчаста по 2 шт.
  • Сметана 20% 300 г
  • Молоко 2,5% 500 г
  • Борошно 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Паприка мелена і часник сушений по 1 ч. л.
  • Вода 2.5 л
  • Кріп, пучок 0.5 шт.
  • Овочі почистьте і помийте. Картоплю і моркву наріжте кубиками. Викладіть їх у каструлю, залийте водою, посоліть і доведіть до кипіння. Варіть 20 хвилин.

    Білі гриби почистьте, помийте і наріжте неширокими пластинками. Цибулю наріжте кубиками.

    У сковороді розігрійте олію й обсмажте в ній цибулю до світло-золотистого кольору. Посипте паприкою і перемішайте.

    Додайте в сковороду гриби, посоліть, поперчіть і смажте, періодично помішуючи, до готовності, приблизно 10-15 хвилин.

    У миску насипте борошно, додайте сметану, молоко і перемішайте до однорідної консистенції.

    Заправку вилийте в сковороду до грибів і добре перемішайте. Прокип’ятіть разом 1-2 хвилини.

    Гриби із заправкою вилийте в каструлю зі звареною картоплею і морквою та ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть до смаку. Додайте сухий часник, подрібнений кріп і перемішайте. Після закипання відключіть вогонь.

    Джерело

    Читайте також  Картопляні млинці зі шкварками

    Be the first to comment

    Leave a Reply