Пікантний пиріг з рикотою і квасолею

Пиріг з рикотою і квасолею — це дуже ситна страва. Ідеальна випічка для вегетаріанців і прибічників рослинної дієти!
Інгредієнти:

  • Квасоля біла консервована 300 г
  • Листкове тісто 500 г
  • Рикота 250 г
  • Сир грюєр 150 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Мʼята 50 г
  • Олія соняшникова 20 мл
  • Сіль за смаком.
  • Злийте рідину з квасолі й покладіть її у миску.

    Почистіть і подрібніть цибулю, обсмажте її до м’якості протягом 10 хвилин, збризкавши олією.

    Тим часом наріжте грюєр невеликими кубиками.

    Перекладіть рикоту в миску, додайте обсмажену цибулю і перемішайте. Всипте квасолю і кубики сиру. Посоліть і поперчіть.

    Наріжте листя м’яти і додайте його у суміш разом із цілим яйцем і білком (жовток відкладіть). Змішайте все разом, поки не отримаєте густу і кремоподібну суміш.

    Тісто наріжте двома колами за розміром форми з напуском. Викладіть перше коло у форму. Поколіть тісто зубцями виделки. Викладіть начинку. Накрийте її другим колом тіста. Добре защипніть краї пальцями.

    Злегка збийте виделкою жовток і змастіть поверхню тіста.

    Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 200°С духовці близько 20 хвилин. Дістаньте виріб і дайте йому трохи охолонути, потім вийміть із форми і подавайте теплим чи холодним.

    Джерело

    Читайте також  Крем-мус з цвітної капусти

    Be the first to comment

    Leave a Reply