Грибна юшка з картопляними галушками

В українській кухні продовжують користуватись популярністю страви з простих і доступних продуктів. Тож ми вирішили запропонувати рецепт смачної грибної юшки з картопляними галушками, якою можна пригостити своїх рідних і навіть гостей.
Інгредієнти:

  • Гриби сушені 100 г
  • Вода 3.5 л
  • Картопля 300 г
  • Цибуля 120 г
  • Морква 150 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Сіль 5 г
  • Петрушка 130 г
  • Перець чорний мелений і кмин за смаком.
  • Для галушок потрібно:

    Борошно пшеничне 100 г
    Яйця 1 шт.
    Кріп.

    Приготування:

    Залийте гриби 150 мл холодної води на 20 хвилин.

    Овочі почистіть, але не нарізайте, покладіть у каструлю, додайте половину цілої цибулини та заливайте рештою води, варіть бульйон 40 хвилин.

    Процідіть гриби, але воду, у якій вони були, залиште. Поріжте дрібно гриби.

    З бульйону вийміть картоплю.

    Решту цибулі наріжте та підсмажте з грибами на вершковому маслі.

    Додайте до юшки підсмажені гриби з цибулею, посоліть, поперчіть та додайте кмин, проваріть протягом 20 хвилин.

    Приготуйте галушки. Зварену картоплю розімніть виделкою, додайте борошно, яйце та дрібно нарізаний кріп. Борошно можна підсипати, дивіться на картопляне тісто та його структуру.

    Розкатайте тісто на присипаній борошном поверхні в ковбаску товщиною 2-3 см. Нарізажте ножем галушки.

    Додайте галушки в юшку. Лишіть їх покипіти до 2 хвилин, як тільки спливуть.

    Смачного!

    Джерело

    Читайте також  Одеська вертута з яблуками

    Be the first to comment

    Leave a Reply