Апельсиновий маршмеллоу

опис

Такий неймовірний десерт, який просто тане в роті, припаде до душі не тільки дітям, а й дорослим. Дуже легкі, м'які, повітряні ласощі, в перекладі «marsh mallow» позначає болотна мальва, раніше з кореня цієї рослини робили желеподібну масу, з якої потім готували маршмеллоу. Ця солодкість є чимось середнім між пастилою і зефіром, а багато хто вважає, що це зовсім різновид зефіру. Але готується маршмеллоу трохи з інших інгредієнтів. У нас є відмінний рецепт приготування такого лакомства, і ми з радістю з вами поділимося. Пропонуємо приготувати апельсиновий маршмеллоу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Апельсиновий маршмеллоу” (на 100 грам)

  • Білки 4 гр.
  • Жири 0 гр.
  • Вуглеводи 48.8 гр.
  • Калорії 212 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Маршмеллоу – це десерт, який не тільки дуже смачний, але ще і просто готується. Почнемо з апельсинів. Фрукти добре миємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік. В цілому нам знадобиться приблизно трохи більше половини склянки апельсинового соку. Його краще процідити через сито, щоб не траплялися шматочки м'якоті або кісточки.

02. Отже, тепер у чашу міксера або якусь глибоку ємність наливаємо трохи апельсинового соку. Сюди ж кидаємо желатин. Акуратно перемішуємо між собою ці два інгредієнти і залишаємо желатин розбухати.

Апельсиновий маршмеллоу

03. Тепер займемося другою частиною приготування. А саме, в сотейник висипаємо цукор, заливаємо його іншим апельсиновим соком і ставимо на вогонь. Постійно перемішуємо вінчиком, щоб не пригорів цукор і продовжуємо таким чином готувати наш сироп на невеликому вогні.

Апельсиновий маршмеллоу

04. Коли вміст сотейника почне кипіти, можна трохи зменшити вогонь. Рекомендується довести масу до температури 240 градусів. Але якщо у вас немає спеціального голчастого термометра, просто залишаємо готуватися сироп в киплячому стані близько 8 хвилин.

Читайте також  Асорті овочеве

Апельсиновий маршмеллоу

05. Після цього знімаємо сотейник з вогню. Поки сироп трохи остигає, ми починаємо збивати міксером желатин, який вже досить набряк в апельсиновому соці.

Апельсиновий маршмеллоу

06. Продовжуємо збивати хвилинку-півтори на невеликих оборотах, а потім починаємо потихеньку додавати сироп. Наливаємо акуратно, щоб випадково не обпектися, так як гарячий сироп при з'єднанні з холодною масою може бризкатися.

Апельсиновий маршмеллоу

07. Отже, збиваємо разом всі ці інгредієнти до тих пір, поки не утвориться однорідна пишна маса, яка повинна значно збільшитися в обсязі і перетворитися в ніжну суміш злегка жовтуватого кольору. Це займе приблизно 6-7 хвилин.

Апельсиновий маршмеллоу

08. Збивати потрібно на невеликих оборотах, щоб маса мала більш ніжну текстуру. Щоб маршмеллоу мав більш насичений колір, додамо харчових барвників червоного і жовтого кольору. При змішуванні вони додадуть яскравого оранжевого забарвлення нашій суміші. Отже, в результаті у нас виходить красива маса середньої консистенції, що нагадує густу сметану.

Апельсиновий маршмеллоу

09. Тепер переходимо до завершального етапу приготування апельсинового маршмеллоу. Ароматну масу поміщаємо в кондитерський мішок. Потім форму для випікання потрібно посипати кукурудзяним крохмалем або цукровою пудрою, щоб суміш не приставала. Форму рекомендуємо використовувати силіконову.

Апельсиновий маршмеллоу

10. Отже, за допомогою кондитерського мішка відправляємо нашу апельсинову масу по формах, після чого зверху також посипаємо пудрою або крохмалем через сито. Потім накриваємо харчовою плівкою і залишаємо дозрівати на кілька годин або на ніч при кімнатній температурі.

Апельсиновий маршмеллоу

11. Через час знімаємо плівку і акуратно дістаємо з силіконових формочок наші красиві маршмеллоу. Ці солодощі виходять неймовірно ніжними і м'якенькими, дуже красиві на вигляд, краще деяких магазинних, але головне – це п'янкий цитрусовий аромат і неперевершений смак. Апельсиновий маршмеллоу – прекрасний привід покликати в гості друзів, порадувати дітлахів або просто насолодитися життям за чашкою чаю або кави.

Читайте також  Крем-мус з цвітної капусти

Апельсиновий маршмеллоу

Джерело