Курка з ананасом

Курка з ананасом є типовою стравою китайської кухні. Вона також є однією з найпопулярніших страв на виніс у східних ресторанах, але ви легко відтворите її у домашніх умовах.
Інгредієнти:

  • Куряча грудка 350 г
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний 20 г
  • Ананас свіжий 200 г
  • Корінь імбиру свіжий 20 г
  • Оливкова олія 40 мл
  • Приготування:

    Очистьте ананас і за допомогою гострого ножа видаліть серцевину. Наріжте фрукт спочатку кружечками, а потім кубиками приблизно 2-3 см.

    Наріжте курячу грудку невеликими шматочками і обваляйте в кукурудзяному крохмалі.

    У сковороду налийте 30 мл олії, додайте тертий імбир та готуйте 2-3 хвилини. Покладіть курячі кубики та підрум’яньте їх на сильному вогні, часто помішуючи, щоб вони не злипалися. Готуйте близько 8 хвилин, або поки м’ясо добре не підрум’яниться.

    Влийте соєвий соус і готуйте курятину протягом 1 хвилини. Додайте шматочки ананаса. Продовжуйте готувати ще 1-2 хвилини та зніміть з вогню. Розкладіть курку з ананасами порційно та подавайте.

    Корисна порада: перш ніж приступити до приготування, переконайтеся, що ви нарізали курятину на шматочки однакового розміру — так вона підрум’яниться рівномірно. У рецепті ми використовуємо свіжий ананас, але ви можете замінити його консервованим.

    Джерело

    Читайте також  Крабовий салат по-японськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply