Рецепт приготування класичної «Пасти Карбонара»

Ось класичний рецепт паста карбонара:
Інгредієнти:

  • Спагеті або інша паста за вашим вибором (для 2-3 порцій)
  • 200 г бекону або гуанчіале (італійська свинина), нарізаний на кубики або смужки
  • 3 яйця
  • ½ чашки тертого пармезану або перкорино (італійський сир)
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • Свіжо мелений чорний перець
  • Сіль за смаком
  • Петрушка або базилік для прикрашання (опціонально)
  • Інструкції:
    1 Великий горщик з водою приведіть до кипіння. Додайте трохи солі та варіть пасту згідно з інструкціями на упаковці до готовності “ал денте”.
    2 У глибокій сковороді обсмажте на середньому вогні бекон або гуанчіале до золотистого кольору. Додайте нарізаний часник і смажте ще 1 хвилину, доки не з’явиться аромат часнику.
    3 У мисці збийте яйця разом з половиною тертого сиру. Додайте щіпку солі та щіпку перцю та перемішайте.
    4 Коли паста готова, зніміть з вогню, але збережіть 1/2 чашки варічої води. Відкиньте воду з пастою та поверніть її в горщик.
    5 Додайте обсмажений бекон і часник до пасти та перемішайте. Поступово додайте збиті яйця з сиром та швидко перемішайте, щоб розподілити соус по всій пасті. Це допоможе створити кремовий соус без зварного яйця.
    6 Якщо соус здається сухим, додайте трохи варічої води поступово, перемішуючи, до досягнення бажаної консистенції.
    7 Подаємо гарячу пасту карбонара на тарілки. Посипаємо залишком тертого сиру та свіжим меленим перцем. Прикрашаємо зеленню, якщо бажаємо.

    Смачного!

    Левицька Вероніка

    Джерело

    Читайте також  Простий рецепт смачної яблучної шарлотки в мультиварці

    Be the first to comment

    Leave a Reply