Рецепт приготування класичної «Пасти Карбонара»

Ось класичний рецепт паста карбонара:
Інгредієнти:

  • Спагеті або інша паста за вашим вибором (для 2-3 порцій)
  • 200 г бекону або гуанчіале (італійська свинина), нарізаний на кубики або смужки
  • 3 яйця
  • ½ чашки тертого пармезану або перкорино (італійський сир)
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • Свіжо мелений чорний перець
  • Сіль за смаком
  • Петрушка або базилік для прикрашання (опціонально)
  • Інструкції:
    1 Великий горщик з водою приведіть до кипіння. Додайте трохи солі та варіть пасту згідно з інструкціями на упаковці до готовності “ал денте”.
    2 У глибокій сковороді обсмажте на середньому вогні бекон або гуанчіале до золотистого кольору. Додайте нарізаний часник і смажте ще 1 хвилину, доки не з’явиться аромат часнику.
    3 У мисці збийте яйця разом з половиною тертого сиру. Додайте щіпку солі та щіпку перцю та перемішайте.
    4 Коли паста готова, зніміть з вогню, але збережіть 1/2 чашки варічої води. Відкиньте воду з пастою та поверніть її в горщик.
    5 Додайте обсмажений бекон і часник до пасти та перемішайте. Поступово додайте збиті яйця з сиром та швидко перемішайте, щоб розподілити соус по всій пасті. Це допоможе створити кремовий соус без зварного яйця.
    6 Якщо соус здається сухим, додайте трохи варічої води поступово, перемішуючи, до досягнення бажаної консистенції.
    7 Подаємо гарячу пасту карбонара на тарілки. Посипаємо залишком тертого сиру та свіжим меленим перцем. Прикрашаємо зеленню, якщо бажаємо.

    Смачного!

    Левицька Вероніка

    Джерело

    Читайте також  Апельсиновий чай

    Be the first to comment

    Leave a Reply