Ідеальні французькі тости

Запіканка з французькими тостами та апельсином має всі властивості святкового сніданку. Її легко готувати, вона має хрустку золотисту скоринку та присмак кориці з апельсином.
Інгредієнти:

  • Тостовий хліб 1000 г
  • Кеш’ю 50 г
  • Яйця курячі 5 шт.
  • Молоко 500 мл
  • Цукор 0.25 склянки
  • Апельсин 1 шт.
  • Кориця мелена 0.5 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Для начинки візьміть:

    Масло вершкове 40 г
    Цукор тростинний коричневий 3 ст. л.
    Кориця мелена 1 ч. л.
    Родзинки 25 г
    Пудра цукрова 50 г
    Мед 1 ст. л.
    Журавлина в’ялена 30 г.

    Приготування:

    Розігрійте духовку до 190 градусів. Встановіть решітку в центрі духовки.

    Наріжте хліб скибочками або квадратиками приблизно 2,5 см. Можна хліб не нарізати, а розірвати руками. Помийте та обсушіть яйця. Подрібніть горіхи. Натріть цедру апельсина в окрему миску.

    Змастіть форму для випікання рослинною олією або вершковим маслом. Покладіть стільки скибок хліба, щоб закрити дно. Посипте зверху кількома ложками мелених горіхів. Знову прокладіть хлібний шар та шар горіхів.

    Збийте у невеликій мисці яйця. Додайте молоко, цукор та апельсинову цедру. Присипте ½ ч. л. кориці та сіллю. Добре перемішайте. Рівномірно залийте всі скибки хліба яєчною сумішшю.

    Розтопіть у сотейнику на невеликому вогні вершкове масло. В окремій мисці змішайте розтоплене масло з коричневим цукром, 1 ч. л. кориці та дрібкою солі. За допомогою ложки рівномірно полийте запіканку цим соусом.

    Випікайте десерт 35-45 хвилин. Шматки хліба зверху мають стати коричневими.

    Вийміть форму та залиште на столі на 10 хвилин.

    Джерело

    Читайте також  Рибне рагу в горщиках у духовці

    Be the first to comment

    Leave a Reply