Вітамінний вінегрет з квашеною капустою

Салат має французьке походження. Понад те, від самого початку вінегрет — це заправка на основі оцту. Саме через неї (від фр. vinaigre — оцет) назва і перейшла на страву. У нашій країні вінегрет традиційно заправляють олією. Ми пропонуємо вам повернутися до оригінальної рецептури та спробувати заправити його соусом з додаванням оцту. Винного або звичайного — це вже на ваш смак.
Інгредієнти:

  • Квашена капуста 250 г
  • Картопля 400 г
  • Морква 2 шт.
  • Огірки солоні 2 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Горошок консервований 250 г
  • Олія соняшникова 60 г
  • Оцет 5 мл
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Зваріть нечищену картоплю, моркву та буряк в окремих каструлях. Дайте овочам охолонути.

    Почистьте варені овочі й поріжте їх середніми кубиками. Так само поріжте солоні огірки, а от цибулю — дрібно.

    Змішайте в мисці олію та оцет, додайте сіль і перець до смаку.

    Змішайте порізані овочі, додайте капусту, горошок і заправку та знову добре перемішайте.

    Подавайте до столу.

    Джерело

    Читайте також  Окрошка з м'ясним асорті

    Be the first to comment

    Leave a Reply