Картопляно-капустяні котлети з грибним соусом

У нашому рецепті ми приготували котлети з відвареної картоплі, тушкованої капусти, яєць, борошна і спецій. Після панірування вироби обсмажують (як це зробили ми) або готують у духовці.
Інгредієнти:

  • Картопля 4 шт.
  • Капуста білоголова 600 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 50 г
  • Яйця курячі 1 шт.
  • Борошно пшеничне 50 г
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Панірувальні сухарі 60 г
  • Олія соняшникова 60 мл.
  • Для грибного соусу:

    Печериці 400 г
    Масло вершкове 40 г
    Вода 100 мл
    Вершки 150 мл
    Борошно пшеничне 20 г
    Сіль за смаком
    Перець чорний мелений за смаком
    Зелень за смаком.

    Приготування:

    Картоплю помийте і зваріть у шкірці протягом 30 хвилин. Потім охолодіть, очистьте і натріть на грубу терку у миску.

    Капусту тонко нашинкуйте, посоліть і трохи обімніть. Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте капусту і смажте, помішуючи, 5 хвилин. Потім додайте кілька ложок води і тушкуйте на маленькому вогні під кришкою 15 хвилин. Готову капусту подрібніть блендером.

    У миску з картоплею додайте капусту, яйце, борошно, сіль, перець і добре вимішайте масу. Сформуйте з неї невеликі котлетки і запаніруйте в сухарях. Обсмажте їх на олії з двох сторін до золотистого кольору, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

    Для грибного соусу гриби помийте і наріжте пластинками. Обсмажте їх на вершковому маслі, поки не випарується волога. Всипте борошно і перемішайте. Влийте воду, вершки, посоліть, поперчіть і готуйте, помішуючи, кілька хвилин.

    Залийте котлети грибним соусом і тушкуйте 10 хвилин. При подачі готові котлети посипте подрібненою зеленню.

    Джерело

    Читайте також  Суп мінестроне з молодою капустою

    Be the first to comment

    Leave a Reply