Стручкова квасоля з помідорами

Стручкова квасоля з помідорами і м’ятою дуже проста у приготуванні та дуже смачна. Гарнір або навіть основна страва, якщо ви вегетаріанець, ідеальна для вживання як свіжоприготовленою, так і у холодному вигляді.
Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Томати 300 г
  • Стручкова квасоля 800 г
  • Масло вершкове 40 г
  • Вино біле сухе 125 мл
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Мʼята 25 г
  • Петрушка, гілочка 25 г.
  • Цибулю і часник очистьте. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник дрібно наріжте.

    Помідори бланшуйте в гарячій воді 30 секунд, потім облийте холодною водою і очистьте від шкірки. М’якоть дрібно наріжте. Квасолю промийте у друшляку.

    На сковороді розігрійте масло і обсмажте цибулю до м’якості. Додайте квасолю, часник, помідори і протушкуйте 5 хвилин. Влийте вино і чекайте, поки воно не випарується (приблизно 5 хвилин).

    Налийте стільки води, щоб вона покривала овочі, й доведіть до кипіння. Додайте половину м’яти, посоліть, поперчіть і тушкуйте 20 хвилин.

    Решту м’яти і петрушку подрібніть та приправте ними готову квасолю.

    Джерело

    Читайте також  Італійські котлетки в томатній підливці

    Be the first to comment

    Leave a Reply