Сирні галушки на Різдво і просто для сніданку

Сирні галушки замішуються на натуральному йогурті з додаванням кількох ложок оливкової олії. Подавайте їх зі сметаною, якщо мова не про різдвяне застілля.
Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний 500 г
  • Цукор 2 ст. л.
  • Грецький йогурт 200 мл
  • Борошно 6 ст. л.
  • Оливкова олія 20 мл
  • Масло вершкове 73% за смаком.
  • Змішати перетертий сир із цукром, яйцем та йогуртом. Додати оливкову олію та все ретельно збити міксером.

    Додати 4-5 ст. ложок борошна та ретельно перемішати. Викласти тісто на присипану борошном поверхню, зверху його присипати 1-2 ст. ложками борошна та вимісити. Зробити з тіста кульку та, відділяючи від неї невеликі шматочки, розкачати в ковбаску. Поділити ковбаску на невеликі, рівні шматочки (наші галушки).

    Покласти галушки в підсолений окріп та варити 1-2 хвилини. Викласти шумівкою по тарілках, додати вершкове масло. Подавати готову страву з йогуртом та фруктами.

    Джерело

    Читайте також  Бограч по-закарпатськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply