Пісні рисові тефтелі з грибами

Тефтелі з рисом і грибами — це чудова вегетаріанська альтернатива класичним м’ясним тюфтелям. Страва поєднує в собі прості та смачні інгредієнти — рис, гриби, овочі та спеції.
Інгредієнти:

  • Рис 1 склянки
  • Вода 2 склянки
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Печериці 500 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно 30 г
  • Олія 40 мл.
  • Для соусу:

    Соус томатний 250 г
    Вода 150 мл
    Сіль за смаком.

    Рис залийте водою (не промивайте), посоліть, доведіть до кипіння й варіть на легкому вогні до готовності.

    Цибулю наріжте кубиками й обсмажте на олії, помішуючи, впродовж 2 хвилин. Додайте натерту на велику терку моркву, перемішайте та смажте ще 2 хвилини.

    Гриби наріжте невеликими кубиками, додайте до овочів і смажте, помішуючи, 7 хвилин. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

    Готовий рис помніть ложкою, додайте грибну масу й ретельно перемішайте. Сформуйте круглі тюфтельки, запаніруйте їх в борошні й викладіть у форму для запікання.

    У томатний соус налийте воду, посоліть, перемішайте та залийте цим соусом тюфтельки. Запікайте страву при температурі 200°C 25 хвилин.

    Джерело

    Читайте також  Мариновані огірки з гірчицею

    Be the first to comment

    Leave a Reply