Пісні голубці з картоплею

Капуста, картопля й цибуля — це найкращий овочеве тріо для приготування різдвяних пісних голубців. Вони виходять смачні, соковиті та апетитні.
Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 2 г
  • Картопля 2 кг
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля ріпчаста 6 шт.
  • Олія соняшникова за смаком.
  • Спочатку підготуйте капусту — виріжте з неї качани й добре зачистьте. В киплячу підсолену воду покладіть капусту, зачищеним боком вниз. Доведіть воду до кипіння й, повертаючи капусту, знімайте з неї листочки. Зріжте з них потовщення.

    Картоплю почистьте, пів кілограма покладіть в каструлю, залийте водою, посоліть і зваріть до готовності.

    В окремий посуд натріть на дрібній терці одну цибулю і решту сирої картоплі та перемішайте.

    5 цибулин дрібно наріжте й обсмажте на олії до золотистого кольору. Зварену картоплю потовчіть у пюре.

    З’єднайте сиру терту картоплю, смажену цибулю і картопляне пюре. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.

    На кожний листочок капусти викладайте по 1 ст. л. начинки та загортайте конвертиками. Щільно складіть їх у каструлю, на дно якої покладіть обрізки з капусти.

    Налийте воду, щоб ледь накрила голубці. Зверху викладіть решту листочків капусти й накрийте кришкою. Готуйте на маленькому вогні 1 годину 30 хвилин.

    Подавайте готові голубці з підсмаженою цибулею.

    Джерело

    Читайте також  Манник з вишнею в мультиварці

    Be the first to comment

    Leave a Reply