Голубці з рисом і печерицями

Вони бюджетні, дуже смачні та мають м’ясний смак завдяки грибам. Для яскравішого смаку можна додати до печериць трохи подрібнених сушених білих грибів. Хоча й без них голубці будуть неймовірними.
Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Рис довгий 200 г
  • Печериці 600 г
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста 2 шт.
  • Олія 50 мл
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Для соусу:

    Томати цілі очищені у власному соку 1 л
    Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
    Часник, зубчики 1 шт.
    Цукор 2 ст. л.
    Сіль 1 ст. л.
    Олія 50 мл.

    Для голубців печериці та цибулю порізати кубиком, моркву крупно натерти. Для соусу часник пропустити через прес, помідори подрібнити із соком, цибулю нарізати кубиком.

    У капусти вирізати качан й занурити в киплячу воду (можна додати трішки оцту, якщо листя грубе) на кілька хвилин. Зняти зм’якле верхнє листя. Потім знову повернути у киплячу воду й знову зняти верхнє листя. І так розібрати всю капустину.

    Рис промити й помістити в невелику каструлю, залити доверху холодною й довести до кипіння. Варити 1 хвилину й відцідити.

    У великій сковорідці розігріти олію. Додати цибулю, моркву й тушкувати до м’якості овочів. Додати печериці, посолити й тушкувати, помішуючи, доки випарується вся рідина.

    Додати відварений рис й прогріти все разом, щоб рис ввібрав в себе аромат з овочів та грибів. Зняти з вогню.

    Для соусу підсмажити до м’якості цибулю, додати сіль та цукор. Щойно цибуля зм’якне, додати часник і помідори. Варити, постійно помішуючи, 20 хвилин, доки соус дещо загусне. Зняти з вогню.

    Поки соус вариться, скрутити голубці: на кожен капустяний лист покласти трохи фаршу (кількість залежить від розміру листа), акуратно загорнути.

    Читайте також  Айвовий мармелад

    Духовку розігріти до 180 ᵒС. У жаротривкий посуд налити стільки соусу, щоби покрити дно тонким шаром. Голубці скласти не дуже тісно в підготовлений посуд і полити рештою соусу.

    Накрити фольгою, поставити до розігрітої духовки, запікати 30 хвилин. Зняти фольгу й готувати ще 15-20 хвилин.

    Джерело

    Be the first to comment

    Leave a Reply