Пхалі з баклажанів

Перлиною вегетаріанських грузинських страв є пхалі (по-грузинськи пишеться як ფხალი, а іноді транслітерується як фхалі) — закуски у формі паштету з перетертих овочів з волоськими горіхами та спеціями.
Інгредієнти:

  • Баклажан 4 шт.
  • Горіх волоський 100 г
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Кінза, пучок 1 шт.
  • Перець червоний гострий 1 шт.
  • Оцет винний 20 мл
  • Сіль 10 г
  • Приправа «Хмелі-сунелі» 10 г
  • Спеції за смаком
  • Приготування:

    Баклажани помийте, обсушіть і намастіть невеликою кількістю олії. Поколіть виделкою, щоб не тріснули при запіканні.

    Запікайте баклажани в духовці при температурі 180°C протягом 30-40 хвилин, до м’якості. Дайте охолонути. Далі баклажани очистіть від шкірки і подрібніть на маленькі шматочки.

    Зробіть заправку. Ядра волоських горіхів, очищений часник і зелень кінзи покладіть у чашу блендера. Додайте сіль, хмелі-сунелі, спеції, винний оцет і очищений від насіння стручок гострого перцю. Подрібніть все до однорідності.

    Змішайте подрібнену м’якоть баклажанів і заправку, доведіть до смаку і ретельно перемішайте. З маси зробіть невеликі кульки розміром трохи більше за волоський горіх. Перед подачею охолодіть, а потім прикрасьте зеленню.

    Джерело

    Читайте також  Рецепт французького смаженого кавуна

    Be the first to comment

    Leave a Reply