Чахохбілі — грузинське куряче рагу

Чахохбілі — це грузинська страва з курки, тушкована в ароматному соусі з овочів, приправленому сумішшю спецій хмелі-сунелі. Традиційно чахохбілі готували з фазана, звідси й назва страви — фазан по-грузинськи звучить як хохобі (ხოხობი). Однак нині рагу майже завжди готують із курки — зазвичай цілої або з ніжок і стегенець, як у нашому варіанті.
Інгредієнти:

  • Курячі стегенця 1 кг
  • Томати і цибуля ріпчаста по 3 шт.
  • Перець червоний гострий і перець болгарський червоний по 1 шт.
  • Масло вершкове 30 г
  • Приправа «Хмелі-сунелі» 5 г
  • Сіль і цукор по 1 ч. л.
  • Зелень за смаком
  • Паста томатна 40 г
  • Часник, зубчики 5 шт.
  • Приготування:

    Курячі стегенця помийте й обсушіть. Розріжте їх на 2 частини і викладіть на розігріту сковороду з товстим дном. Смажте до рум’яної скоринки з обох боків (по 4-5 хвилин).

    Цибулю очистіть, наріжте півкільцями й обсмажте на маслі до м’якості. Потім додайте томатну пасту й добре перемішайте. Перекладіть цибулю до підсмажених стегенець.

    Помідори й перці помийте. Покладіть помідори на 1 хвилину в окріп, потім зніміть шкірку й наріжте кубиками. У перців видаліть серцевини й подрібніть. Додайте овочі до м’яса з цибулею. Посоліть і перемішайте всі інгредієнти. Накрийте страву кришкою й тушкуйте на середньому вогні 20 хвилин.

    Потім додайте подрібнений часник, хмелі-сунелі, цукор і зелень.

    Джерело

    Читайте також  Яблучні деруни — соковиті млинці по-українськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply