Грузинське рагу з баранини, слив і зелені

Чакапулі — популярне грузинське рагу, що складається з яловичини або баранини, зелених слив (ткемалі), часнику, зеленої цибулі, білого вина, приправ і трав, таких як естрагон, кінза, петрушка. Це рагу рекомендують подавати гарячим зі свіжим хлібом.
Інгредієнти:

  • Бараняча лопатка 2 шт.
  • Кінза і естрагон по 2 пучка
  • Зелена цибуля пучок і петрушка пучок по 2 шт.
  • Вино біле сухе і вода по 200 мл
  • Слива зелена 50 г
  • Часник, зубчики 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Приготування:

    М’ясо від’єднайте від кістки і добре помийте. Наріжте його на порційні шматки і покладіть у ємність із товстим дном.

    Зелень помийте і грубо посічіть, попередньо відрізавши товсті стебла. Висипте зелень у м’ясо. Влийте вино, воду, накрийте кришкою, поставте на невеликий вогонь і готуйте приблизно годину.

    Коли м’ясо буде готове, додайте ткемалі і подрібнений часник. Все перемішайте і залиште на вогні ще на 10 хвилин. Посоліть і подавайте.

    Джерело

    Читайте також  Картопляно-капустяні котлети з грибним соусом

    Be the first to comment

    Leave a Reply