Класичний французький кекс з вершками і фруктами

Саварен — класична французька випічка, яка вражає красою і смаком. Якщо вам хочеться приготувати щось складніше за звичайний кекс, ви обрали правильний рецепт.
Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 500 г
  • Дріжджі сухі 5 г
  • Яйця 5 шт.
  • Молоко 120 мл
  • Масло вершкове 100 г
  • Цукор 50 г
  • Для ромового сиропу потрібно:

    Ром білий 50 мл
    Цукор 250 г
    Вода 500 мл
    Апельсин, цедра 25 г
    Лимон, цедра 25 г.

    Для декору потрібно:

    Консервовані фрукти 300 г
    Збиті вершки 250 г
    М’ята за смаком.

    Приготування:

    Просійте борошно в миску, додайте дріжджі і перемішайте. Влийте тепле молоко, додайте яйця, цукор, розм’якшене масло і добре вимісіть. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте тісту піднятися в теплому сухому місці, поки його об’єм не подвоїться (1 година).

    Потім добре вимісіть тісто на робочій поверхні, посипаній борошном. Надайте виробу круглої форми і зробіть посередині отвір, щоб тісто нагадувало форму бублика.

    Перекладіть тісто у форму діаметром 24 см з отвором посередині, добре змащену маслом. Рівномірно розподіліть його по всій поверхні руками. Накрийте форму харчовою плівкою і дайте тісту піднятися близько 30 хвилин.

    Випікайте саварен у нижній частині духовки при 180°С близько 35 хвилин.

    Після закінчення часу вийміть саварен із духовки, переверніть і дайте охолонути на тарілці.

    Приготуйте ромовий сироп: всипте цукор у каструлю з товстим дном. Налийте воду, всипте апельсинову і лимонну цедру, перемішайте і поставте на вогонь. Готуйте, помішуючи, до тих пір, поки цукор добре не розчиниться і сироп не закипить. У цей момент зніміть із вогню та влийте білий ром. Добре перемішайте і залиште остигати. Просочіть тісто сиропом, допомагаючи собі ложкою.

    Читайте також  Повітряні еклери з білковим кремом

    Прикрасьте саварен збитими вершками, фруктами і кількома листочками м’яти. Наріжте саварен скибочками і розкладіть по десертних тарілках.

    Джерело

    Be the first to comment

    Leave a Reply