Рецепт лазаньї в мультиварці

Пропонуємо вам приготувати лазанью в мультиварці — це доволі просто і не забере у вас багато часу. А результат перевершить усі сподівання! Тож почнемо!
Інгредієнти:

  • М’ясний фарш 400 г
  • Листи для лазаньї 150 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Паста томатна і борошно пшеничне по 2 ст. л.
  • Молоко 250 мл
  • Сир твердий 125 г
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Мускатний горіх 1/2 ч. л.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Увімкніть режим «Обсмажування» та обсмажте у чаші мультиварки подрібнену цибулю.

    Додайте до цибулі фарш. Продовжуйте обсмажувати, періодично помішуючи лопаткою, щоб розбити грудочки.

    Коли фарш змінить колір, додайте томатну пасту, перемішайте і готуйте ще кілька хвилин. Посоліть та поперчіть. Перекладіть фарш на тарілку.

    У чисту чашу мультиварки покладіть вершкове масло (режим «Обсмаження»). Коли масло розтане, додайте борошно. Постійно помішуйте лопаткою. Тоненькою цівкою влийте молоко, не припиняючи помішувати соус.

    Додайте мускатного горіха і вичавіть часник. Коли соус почне густіти, вимкніть мультиварку і перелийте з чаші соус в окрему миску.

    Налийте в чашу мультиварки воду, включіть режим «Пар». Коли вода закипить, відваріть листи лазаньї. Листи повинні стати м’якими і гнучкими, але не рватися.

    Почнемо збирати лазанью. У форму мультиварки покладіть лист фольги. Змастіть його соусом і зверху покладіть лист тіста. А на лист — частину м’ясної начинки.

    Своєю чергою, м’ясо присипте сиром та накрийте листом тіста. Шарів повинно бути від 3-х до 5-ти. Верхній шар тіста змастіть соусом бешамель і присипте сиром.

    Закриваємо нашу лазанью фольгою та готуємо на режимі «Випічка» 45 хвилин.

    Джерело

    Читайте також  Грибна солянка

    Be the first to comment

    Leave a Reply