Картопля дюшес — французький гарнір

Смачна, швидка та ефектна страва французької кухні готується з невеликої кількості інгредієнтів і є досить бюджетною. Для її приготування використовуйте розсипчасту картоплю із жовтою або червонуватою м’якоттю. Її треба зварити, пюрувати, змішати з іншими інгредієнтами, а потім викласти в кондитерський мішок з насадкою у формі зірки. Це допоможе отримати гарні «трояндочки» з картопляної суміші. Щоб іще більше підкреслити контраст текстур, ви можете змастити їх збитим яєчним жовтком перед випіканням.
Інгредієнти:

  • Картопля 600 г
  • Пармезан 50 г
  • Масло вершкове 60 г
  • Яйця 2 шт.
  • Мускатний горіх мелений 1/4 г
  • Сіль морська за смаком
  • Приготування:

    Картоплю добре помийте й відваріть у шкірці в киплячій, злегка підсоленій воді близько 30 хвилин.

    Злийте воду й дайте картоплі охолонути протягом кількох хвилин. Очистіть від шкірки. Розімніть її в мисці в пюре.

    Додайте шматочки масла та мускатний горіх, перемішайте. Всипте тертий пармезан і ще раз перемішайте.

    Вбийте яйця і ретельно вимішайте до отримання однорідної маси. Покладіть її ложкою в кондитерський мішок з великою насадкою-зіркою.

    Змастіть маслом форму для запікання і відсадіть картоплю порціями діаметром близько 5 см на відстані одна від одної.

    Випікайте картоплю дюшес у духовці при температурі 180°С 15-20 хвилин. Дістаньте з духовки та зразу подавайте.

    Джерело

    Читайте також  Асорті овочеве

    Be the first to comment

    Leave a Reply