Кабачкова ікра з грибами у мультиварці

Для приготування цієї закуски знадобиться не так багато: кабачки, печериці, цибуля, морква, оцет, олія та спеції. До речі, ви можете брати не доступні печериці, а щось більш екзотичне для жителя міста — лисички, підберезники, білі гриби, опеньки тощо. Крім лісових грибів і звичних печериць можете звернути увагу на креміні або портобелло, які легко знайти в магазині.
Інгредієнти:

  • Кабачки 2 шт.
  • Печериці 300 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Оцет 20 мл
  • Сіль 20 г
  • Цукор 10 г
  • Олія соняшникова 40 мл.
  • Всі овочі і гриби помийте та обсушіть.

    Кабачки і моркву очистьте і наріжте кабачки кубиками, а моркву натріть на тертці. Цибулю очистьте і подрібніть, гриби поріжте шматочками. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте до прозорості цибулю, потім додайте гриби і смажте ще 5 хвилин, помішуючи.

    У чашу мультиварки покладіть кубики кабачків, моркву, гриби із цибулею, додайте сіль, перець, перемішайте і готуйте 2 години в режимі «Тушкування». Наприкінці додайте цукор, оцет і пропущений через прес часник.

    Розкладіть ікру в простерилізовані півлітрові баночки і закрийте чистими металевими кришками. Зберігайте у прохолодному місці.

    Джерело

    Читайте також  Суп мінестроне з молодою капустою

    Be the first to comment

    Leave a Reply