Галушки з куркою

Галушки — милі та соковиті — добрі самі по собі. Ситніше, коли вони подаються з чимось м’ясним. Після того, як галушки відваряться, вони з’єднаються з ароматним курячим рагу. Тісто для галушок замішується на кефірі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе зі стегна 600 г
  • Цибуля ріпчаста 200 г
  • Сметана 15% 60 г
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Перець духмяний мелений 1/2 ч. л.
  • Сушений чебрець 1/2 ч. л.
  • Для галушок:

    Кефір 2,5% 250 мл
    Борошно 350 г
    Яйця курячі 1 шт.
    Сіль 1 ч. л.
    Сода харчова 60 г.

    Приготування:

    М’ясо нарізати шматками приблизно 2×2 см та обсмажити на олії. Перекласти в сотейник.

    На цій же сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю до рум’яності.

    Готову цибулю додати до курки, залити водою на 1-2 см. Залишити томитися на одну годину на маленькому вогні.

    Усередині готування додати сіль та перець. Наприкінці — домашню сметану й тушкувати кілька хвилин.

    Для галушок кефір змішати з яйцем та сіллю, додати просіяне борошно й соду, замісити тісто. Залишити на 10 хвилин відпочити.

    Підготуйте пароварку або її аналог — каструлю із ситом.

    З тіста сформуйте «джгути» діаметром 2 см, наріжте їх поперек та присипте борошном.

    Готуйте галушки на парі 2 хвилини. Відкиньте в посудину, трохи змащену олією.

    Галушки з’єднайте з рагу і тушкуйте 3-5 хвилин.

    Джерело

    Читайте також  Безе на паличці