Картопляні галушки під фруктовим соусом

З погляду смаку, якості та текстури, домашні картопляні галушки під фруктовим соусом відправлять будь-якого противника у нокаут. А рецепт їхнього приготування простіше, ніж ви думаєте.

Інгредієнти:

  • Картопля 800 г
  • Яйця курячі 1 шт.
  • Борошно пшеничне 150 г
  • Манна крупа 100 г
  • Сіль за смаком.
  • Для соусу:

    Яблука 1 шт.
    Груші 1 шт.
    Сливи 8 шт.
    Цукор 2 ст. л.

    Приготування:

    Картоплю помийте, очистіть і зваріть у підсоленій воді до готовності (20-25 хвилин). Пюруйте гарячою. Додайте збите яйце, борошно, манну крупу і замісіть тісто.

    Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте її скибочками шириною 1-1,5 см. Покладіть їх у киплячу підсолену воду і варіть 5 хвилин після закипання. Вийміть шумівкою і покладіть у тарілку.

    Для соусу фрукти помийте. Яблука і груші очистіть, видаліть серцевини і наріжте шматочками. Сливи розділіть навпіл і видаліть кісточки. Покладіть підготовлені інгредієнти в сотейник, додайте цукор і 100 мл води. Тушкуйте на маленькому вогні до м’якості, близько 8-10 хвилин.

    Фруктову масу перебийте блендером до однорідності і полийте соусом готові галушки. Подавайте теплими.

    Джерело

    Читайте також  Картопляні галушки по-закарпатськи