Бастурма із конини

Продукт з такою назвою, батьківщиною якого є Османська імперія – це всього – на всього чудово насичене пахучими, і в той же час гострими спеціями, м’ясо. Можливо, він давно знайомий більшості господинь, але не кожна знає, що цей по-справжньому делікатесний продукт навіть на власній кухні приготувати цілком доступно. Головне, що вам необхідно для цього – це максимум терпіння, і бастурма прикрасить будь-який ваш святковий стіл. І, повірте, якщо у вас вистачить терпіння витримати і спробувати її один раз, ви вже не зможете встояти перед спокусою, мати у себе в запасі цей продукт. І саме страва власного приготування, так як магазинним м’ясним делікатесом не завжди можна себе побалувати. Тому, сподіваюся, вас зацікавила моя пропозиція, запасайтеся великою силою волі, набором особливих спецій, і приступайте до готування бастурми, якщо усе-таки зважилися здивувати і порадувати свою сім’ю. Найбільш відповідною для приготування такого м’ясного виробу підходить конина, особливо вирізка або філе із молодої тварини, ну і, звичайно ж, набір спецій. Зауважте, чим більше спецій, тим довше зберігається це, по суті, в’ялене м’ясо. Так, для приготування делікатесу, нам знадобиться будь – який вантаж, так як м’ясо необхідно буде витримати під пресом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Бастурма із конини” (на 100 грам)

  • Білки 18.3 гр.
  • Жири 6.6 гр.
  • Вуглеводи 2.4 гр.
  • Калорії 192 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Беремо гарну філейну частину молодої конини, промиваємо теплою водою і добре просушуємо.

Читайте також  «Спартак»: як приготувати улюблений торт з дитинства?

02. Потім робимо в м’ясі дерев’яною шпажкою невеликі проколи і приступаємо до натирання сіллю. Робимо це ретельно, щоб сіль потрапляла і всередину проколів, помістивши в лоток, посипаний сіллю. До речі, сіль використовуємо як дрібну, так і велику.

Бастурма із конини

03. Кладемо м’ясо, обвалене сіллю, в холодне місце і витримуємо протягом двох діб.

Бастурма із конини

04. Витримавши цей період, дістаємо конину із холодильника, умочуємо розсіл, який виступив на м’ясі. Після цього добре загортаємо конину в тканину, кладемо на решітку з піддоном, так, щоб зверху можна було спорудити вантаж, і знову залишаємо на дві доби.

Бастурма із конини

05. Добре просолене м’ясо дістаємо із тканини, проробляємо в ньому дірку для петлі і, помістивши в сіточку, щоб провітрювати, підвішуємо в теплому приміщенні. Ми залишаємо в такому стані на тиждень, щоб конина в ялилась.

Бастурма із конини

06. Ну, а вже після цього приступаємо до головного процесу і готуємо спеції для подальшого готування. Для цього стручки гострого перцю, очищаємо від насіння, миємо й, нарізавши шматочками, кидаємо в кухонний комбайн.

Бастурма із конини

07. Туди ж викладаємо пропущений через прес часник і подрібнюємо. Потім висипаємо сіль, перець, додаємо пажитник і солодку паприку, а також мелену гвоздику, додаємо трохи чебрецю і усе разом подрібнюємо в кашку.

Бастурма із конини

08. Потім викладаємо цю суміш в окрему посудину, вливаємо коньяк і добре змішуємо, щоб вийшла суміш, за консистенцією схожа на сметану.

Бастурма із конини

09. Цією сумішшю ретельно обмазуємо м’ясо з усіх боків, добре розгладивши, змоченими у воді руками, щоб шматки м’яса були покриті повністю.

Бастурма із конини

10. І знову м’ясо, вже в спеціях, підвішуємо в холодному, добре провітрюваному місці і залишаємо в такому стані ще на 10 днів, і тільки після цього вже можна буде спробувати.

Читайте також  Картопляний суп з фрикадельками

Бастурма із конини

11. М’ясо досить жорстке, тому загортаємо шматок в харчову плівку і нарізаємо тонкими скибочками. Нарізані шматочки м’яса звільняємо від плівки і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і свіжими помідорами. Дуже смачно зі свіжим лавашем з улюбленим соусом.

Бастурма із конини

Джерело