Банош з бринзою по-гуцульськи

Бринза — це м’який розсольний сир. Ті, хто хоча б раз пробував бринзу, не можуть не погодитися, що це дуже смачно. Банош — каша, приготовлена з кукурудзяного борошна з додаванням вершків або сметани. Подається з бринзою, грибами, шкварками.

Інгредієнти:

  • 2 склянки кукурудзяного борошна
  • 6 склянок води
  • сіль за смаком
  • 1-2 столові ложки вершкового масла
  • пів чашки смаженого сала, шкварок
  • підсмажена цибуля
  • смажені гриби (за бажанням)
  • бринза.
  • Приготування:

    Якщо купити кукурудзяну муку не вдасться, візьміть кукурудзяну крупу, підсмажте її на сухій сковорідці до золотистого кольору і подрібніть за допомогою кавомолки.

    Вариться бануш, як і мамалига, в казанку. Залийте в казанок воду і додайте 3 ложки кукурудзяного борошна, доведіть до кипіння і посоліть. Коли вода закипить, через сито висипте всю кукурудзяну муку, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Варіть кашу 20-30 хвилин, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, потім треба зменшити вогонь і варіть ще 10-15 хвилин. Коли каша буде готова, змочіть дерев’яну лопатку водою і від’єднайте кашу від стінок казанка. Переверніть на обробну дошку або на рушник. Якщо бануш добре приготовлений, він збереже форму.

    У деяких рецептах бануша кукурудзяна мука засипається замість води в киплячу сметану.

    Подається бануш з бринзою, смаженою цибулею, шкварками або грибами.

    Смачного!

    Джерело

    Читайте також  Рецепт французького смаженого кавуна