опис
Апельсиновий джем – смачний, ароматний і корисний конфітюр, який стане ідеальним доповненням до чаю і десертів. Їм можна начиняти пиріжки і пироги, просочувати коржі для тортів і тістечок, просто намазувати джем на тости. Це універсальний продукт, який обов'язково повинен бути в будинку.
Інгредієнти
Харчова цінність страви “Апельсиновий джем” (на 100 грам)
- Білки 0 гр.
- Жири 0 гр.
- Вуглеводи 34.5 гр.
- Калорії 140 ккал.
Покроковий рецепт з фото
01. Апельсини вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.
02. З залишеної після видавлювання соку апельсинової шкірки зніміть ножем внутрішній білий шар, а цедру дрібно порубайте.
03. Покладіть подрібнену цедру в миску. Зрізану білу частину шкірки теж не викидайте, вона ще стане в нагоді, тому покладіть її в окрему миску.
04. Свіжовичавлений апельсиновий сік перелийте в каструлю, додайте воду і всипте нарізану цедру. Туди ж на спеціальній тертці натріть цедру лимона.
05. З самого лимона вичавіть сік і теж додайте в каструлю. Перемішайте інгредієнти для кращого розподілу.
06. Складіть марлю в 2-3 шари і перекладіть туди лимонно-апельсинову макуху і внутрішню частину цедри. Піднявши краї марлі, сформуйте мішечок і теж відправте в каструлю з соком.
07. Поставте каструлю на плиту і доведіть вміст до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин.
08. Потім зніміть кришку, відіжміть вміст марлевого мішечка, а сам мішечок приберіть. Після цього варіть джем ще 25 хвилин без кришки.
09. Всипте цукор, перемішайте і, не накриваючи кришкою, варіть на середньому вогні ще близько 2 годин. Рідина повинна трохи загуснути. Час від часу помішуйте вміст каструлі, щоб він варився рівномірно.
10. Через 2 години перевірте апельсиновий джем на готовність. Зачерпніть рідину чайною ложкою і вилийте на тарілку. Зачекайте 5-10 секунд, а потім нахиліть тарілку. Якщо джем сильно тече, він не готовий. Проваріть ще 5 хвилин і повторіть тест.
11. Робіть так кожні 5 хвилин, поки джем не досягне потрібної консистенції. Після цього вимкніть вогонь і дайте конфітюру настоятися 10 хвилин. Простерилизуйте банки в окропі протягом 5-6 хвилин, вийміть з каструлі і просушіть.
12. Готовий апельсиновий джем розлийте по стерилізованим банкам, закрийте кришками і остудіть. Зберігайте в холодильнику. Вжити джем потрібно протягом 6-7 місяців. Смачного!