З погляду смаку, якості та текстури, домашні картопляні галушки під фруктовим соусом відправлять будь-якого противника у нокаут. А рецепт їхнього приготування простіше, ніж ви думаєте.
Інгредієнти:
Для соусу:
Яблука 1 шт.
Груші 1 шт.
Сливи 8 шт.
Цукор 2 ст. л.
Приготування:
Картоплю помийте, очистіть і зваріть у підсоленій воді до готовності (20-25 хвилин). Пюруйте гарячою. Додайте збите яйце, борошно, манну крупу і замісіть тісто.
Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте її скибочками шириною 1-1,5 см. Покладіть їх у киплячу підсолену воду і варіть 5 хвилин після закипання. Вийміть шумівкою і покладіть у тарілку.
Для соусу фрукти помийте. Яблука і груші очистіть, видаліть серцевини і наріжте шматочками. Сливи розділіть навпіл і видаліть кісточки. Покладіть підготовлені інгредієнти в сотейник, додайте цукор і 100 мл води. Тушкуйте на маленькому вогні до м’якості, близько 8-10 хвилин.
Фруктову масу перебийте блендером до однорідності і полийте соусом готові галушки. Подавайте теплими.