Суп з булгуром і фрикадельками

Ви можете приготувати вегетаріанську версію супу без додавання м’яса, але радимо використати рецепт нутових або овочевих котлет для другої страви, для того, щоб ваш обід був цілісним й ситним.
Інгредієнти:

  • М’ясний фарш 500 г
  • Булгур 1/2 склянки
  • Картопля 4 шт.
  • Печериці 200 г
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста, сіль і спеції за смаком
  • Олія 1.5 ст. л.
  • Вода 2 л.
  • Викладіть м’ясний фарш у велику миску. Це може бути магазинний фарш без домішок, або змелене власноруч м’ясо 2-3 сортів із додаванням ½ цибулини й 1 яйця, але зазначимо, що додавання додаткових інгредієнтів необов’язкове.

    Посоліть фарш. Перемішайте.

    Руками змоченими у холодній воді сформуйте невеликі кульки. Залиште на дошці або тарілці до потреби.

    Налийте воду в глибоку каструлю. Доведіть до кипіння й присоліть. Опустіть фрикадельки в киплячу воду, зменште вогонь й готуйте після закипання рідини 15 хвилин.

    Для смаку можете опустити в воду ¼ очищеної ріпчастої цибулі, яку потім потрібно видалити.

    Очистьте картоплю. Наріжте кубиками. Добре промийте булгур.

    Опустіть картоплю й булгур в бульйон з фрикадельками.

    Готуйте ще 15 хвилин на невеликому вогні.

    Очистьте й подрібніть цибулю.

    Очистьте й натріть моркву.

    Помийте й обсушіть печериці. Наріжте невеликими шматочками.

    Розігрійте у зручній сковороді олію.

    Обсмажте цибулю, моркву й печериці впродовж 10 хвилин.

    Присоліть до смаку наприкінці підсмажування.

    Примітка: не забувайте помішувати суміш час від часу.

    Додайте підсмажені овочі в каструлю з фрикадельками. Додайте спеції за вподобанням. Готуйте 10 хвилин.

    Вимкніть вогонь. Залиште суп під кришкою на плиті впродовж 10 хвилин.

    Примітка: використовуйте суміш перців, білий мелений перець, каєнський перець, суміші трав тощо.

    Джерело

    Читайте також  Борщ з квашеною капустою і грибами

    Be the first to comment

    Leave a Reply