Святковий рецепт салату “Тбілісі”

У салаті “Тбілісі” поєднуються багато традиційних грузинських продуктів і приправ. Салат виходить із освіжаючим та пікантним смаком, а яловичина надає йому ситності.
Інгредієнти:

  • Яловичина — 250 г
  • Волоські горіхи — 50 г
  • Дві червоні цибулини
  • Квасоля консервована — 250 г
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Кінза — 30 г
  • Гострий червоний перець – 1 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Маринад для цибулі:

    Сіль — 0,5 ч.л.;
    Цукор — 1 ч.л.;
    Оцет винний – 2 ст.л.;

    Заправка:

    Оливкова олія — 5 ст. л.;
    Винний оцет – 2 ст.л.;
    Хмелі-сунелі — 1 ч.л.;
    Чорний перець, сіль.

    Приготувння:

    Для початку відварюємо яловичину. Щоб вийшло смачне м’ясо – шматок яловичини опускаємо у киплячу воду.

    Відварене м’ясо дістаємо та остуджуємо.

    Потім готуємо горіхи. Їх потрібно прожарити на сухій сковороді. І слідкувати, щоб вони не підгоріли.

    Потім маринуємо цибулю. Для цього нарізаємо тонкими півкільцями, складаємо в миску, додаємо цукор та сіль і перемішуємо руками, злегка приминаючи. Додаємо червоний винний оцет.

    З червоної квасолі зливаємо рідину і перекладаємо в миску. Додаємо яловичину та дрібно нарізану кінзу. Солодкий перець нарізаємо смужками, часник — дрібно або пропускаємо через прес.

    Горіхи подрібнюємо ножем, але не в кашу, а так щоб відчувалася структура. З гострого перцю видаляємо насіння і нарізаємо тонкими смужками, можете замінити пластівцями сушеного гострого перцю. Або зовсім можете його прибрати.

    В окремій мисці змішуємо інгредієнти для заправки та додаємо в салат. Перемішуємо та залишаємо хоча б на півгодини.

    Джерело

    Читайте також  Польський суп з солоними огірками

    Be the first to comment

    Leave a Reply