Одеська вертута з яблуками

Взагалі вертута — це традиційна молдовська випічка у вигляді рулету з начинкою. Одеська ж вертута трохи інша і нагадує скоріше полегшений варіант струдля. У будь-якому випадку це нереальна смакота, яку варто спекти на вихідні!
Інгредієнти:

  • Яйця курячі 1 шт.
  • Олія соняшникова 120 г
  • Вода 120 г
  • Сіль 1/8 ч. л.
  • Цукор 1/4 ч. л.
  • Борошно пшеничне 350 г.
  • Для начинки:

    Яблуко 5 шт.
    Лимон, сік 1 ст. л.
    Кориця мелена 10 г
    Волоські горіхи 40 г
    Родзинки 40 г
    Цукор 40 г
    Цукрова пудра 20 г.

    Для змащування:

    Жовтки курячі 1 шт.
    Олія соняшникова 1 ст. л.

    Яблука помийте, почистьте від шкірки й серцевини та наріжте плоди кубиками. Полийте соком лимона, щоб вони не потемніли.

    Для тіста в миску вбийте яйце, додайте теплу воду, олію, дрібку солі, цукор і перемішайте вінчиком. Поступово всипайте просіяне борошно і замішуйте тісто. Добре вимісіть тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на 10 хвилин.

    Потім розділіть тісто на чотири частини й тонко розкачайте їх у прямокутники.

    На кожний прямокутник тіста вздовж довгої сторони викладайте яблука, посипте їх цукром, корицею й шматочками горіхів.

    Загорніть тісто рулетиками, підгорнувши по краях всередину. Перекладіть їх на деко, застелене пергаментом, змастіть жовтком, перемішаним із молоком або олією.

    Запікайте при температурі 180°C 45-50 хвилин. Готові вертути посипте цукровою пудрою і смакуйте.

    Джерело

    Читайте також  М'ясо по-китайськи зі свининою і солодким соусом

    Be the first to comment

    Leave a Reply