Лагман

Дослідники не втомлюються сперечатися, де вперше з’явився суп лагман — у Китаї, Узбекистані чи Туркестані. Втім, любителям азійської кухні ця плутанина тільки на руку. Адже рецепти, якими славиться кожна з країн, мають свої відмітні риси. Отже, можна насолоджуватися не однією чудовою стравою, а кількома її варіаціями.
Інгредієнти:

  • 2 цибулини
  • 3 ст. л. олії
  • 1 морквина
  • 600 г телятини
  • 1 ст л. борошна
  • 1 помідор
  • 1 перець
  • 800 мл води
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. червоного перцю, 1/8 ч. л. чорн. перцю, 1/2 ч. л. копченої паприки
  • Всі інгредієнти нарізаємо брусочками. В олії потушити цибулю пару хвилин, додати м’ясо, присипати борошном, перемішати, додати перець і помідор. Залити водою і варити до готовності м’яса.

    Для заправки також потрібно:

    ▪️60 г масла
    ▪️5 зуб. часнику
    ▪️1 тр. томатної пасти
    ▪️1 ч. л. копченої паприки

    Все потушити на сковороді 3 хв.

    Заправку додати до соусу і перемішати.

    Відварити макарони бажано стрічкоподібні. При подачі макарони кладемо на дно тарілки, а зверху поливаємо соусом, посипати зеленню.

    Якщо ви хочете гостріший смак соусу, то додайте більше гострих приправ.

    Джерело

    Читайте також  Картопляні галушки по-закарпатськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply