Вам потрібно щось тепле та комфортне, щоб зігрітися у холодні дні? Тоді цей домашній суп з куркою та зеленими галушками саме для вас!
Інгредієнти:
Для тіста на галушки:
Вода гаряча 50 мл
Масло вершкове 73% 20 г
Яйця курячі 1 шт.
Борошно 150 г
Сіль за смаком
Петрушка, пучок 0.5 шт.
Спеції:
Часник, зубчики 1 шт.
Лавровий лист 2 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний, горошок 8 шт.
Курятину помийте, залийте водою, доведіть до кипіння й зніміть пінку. Варіть на маленькому вогні 1-1,5 години.
Сало наріжте кубиками, цибулю поріжте півкружальцями, моркву й картоплю — невеликими шматочками. Покладіть у бульйон картоплю та варіть 15 хвилин.
Для галушок у велику чашку налийте окріп і розчиніть в ньому вершкове масло. Додайте яйце, сіль і перемішайте до однорідної маси.
Всипте борошно та перемішайте до отримання тіста. Додайте подрібнену петрушку та ретельно вмішайте в тісто.
Робочу поверхню посипте борошном і вимісіть на ній тісто, щоб воно стало еластичним.
Розріжте тісто на 2 частини, сформуйте з них ковбаски й наріжте їх невеликими шматочками.
На сухій сковороді обсмажте сало до стану шкварок, додайте цибулю та смажте, помішуючи, до м’якості. Також до сковороди відправте моркву й смажте разом кілька хвилин.
Покладіть засмажку у суп і проваріть кілька хвилин. Додайте лаврові листки, сіль, перець, нарізаний пластинками часник.
Тепер покладіть галушки, перемішайте та варіть під кришкою 10 хвилин. Подавайте готовий суп, посипавши зеленню!
Leave a Reply
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.