Курячий суп з домашньою локшиною

Наваристий бульйон з ніжною курятиною й овочами чудово поєднується з домашньою локшиною. Навіть якщо раніше ви її ніколи не готували, у вас все вийде! Курячий суп з локшиною — це один із тих універсальних супів, які можна змінювати на свій смак: додати більше овочів, замінити курятину на інше м’ясо, приправити ароматними травами (добре підійдуть розмарин, чебрець і петрушка).
Інгредієнти:

  • Куряча грудка на кістці 600 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний, горошок 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Для локшини:

    Борошно пшеничне 350 г
    Яйця курячі 4 шт.
    Сіль 5 г.

    Приготування:

    У каструлю покладіть курятину, добре промийте і залийте 3 л холодної води.

    Доведіть до кипіння і зніміть піну. Додайте очищену цибулю, моркву, сіль, перець, лавровий лист і варіть на маленькому вогні 50 хвилин.

    Для локшини яйця вбийте в миску, посоліть і злегка збийте. Додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Місити треба 10-15 хвилин. Загорніть його в плівку і покладіть у холодильник на 20 хвилин.

    Розділіть тісто на кілька частин і тонко розкачайте їх на посипаній борошном поверхні. Залиште тісто трохи підсохнути.

    Потім складіть пласти тіста один на одного й наріжте гострим ножем на тонкі смужки. Розкладіть локшину на поверхні й дайте повністю висохнути.

    Зварену курятину дістаньте з бульйону, відділіть м’ясо від кісток і наріжте його шматочками. Бульйон процідіть і покладіть у нього м’ясо.

    У киплячий бульйон всипте локшину і варіть, помішуючи, 3 хвилини. При подачі посипте суп зеленню.

    Джерело

    Читайте також  Суп з грибами і тефтелями

    Be the first to comment

    Leave a Reply