Картопляний гратен з сирною скоринкою в мультиварці

Мультиварка – справжній порятунок для тих, хто не може собі дозволити годинами стояти біля плити.
Інгредієнти:

  • 7–8 середніх картоплин
  • 50 г сиру пармезан або російського
  • 50 г сиру грюєр, едам або емменталь
  • 1 зубчик часнику
  • 200 мл вершків (жирністю 33%)
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • 2–3 гілочки чебрецю
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль, чорний перець.
  • Вершковим маслом змастити чашу мультиварки.

    Картоплю почистити і нарізати тонкими дольками. Сир натерти (третину відкласти).

    Вершки в мисці з’єднати з подрібненим часником і мускатним горіхом, посолити і поперчити.

    Викласти шарами в чашу мультиварки картоплю, сир і соус. Залишити на 10 хв, щоб майбутній гратен просочився.

    Випікати 40 хв. у режимі «Випічка». За 10 хв. до закінчення програми посипати страву рештою сиру. Готовий гратен перекласти на тарілку і прикрасити чебрецем.

    Джерело

    Читайте також  «Спартак»: як приготувати улюблений торт з дитинства?

    Be the first to comment

    Leave a Reply