Картопляні млинці зі шкварками

Картопляні млинці зі шкварками — це ідеальна страва для сніданку та перекусу. Хрумкі і золотисті зовні і м’які всередині, ці млинці чудові і як самостійна страва, і у парі з будь-яким домашнім соусом.
Інгредієнти:

  • Картопля 800 г
  • Сало 120 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Пармезан тертий 100 г
  • Борошно пшеничне 80 г
  • Дріжджі сухі 2 г
  • Чебрець, гілочка 4 шт.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова 300 мл.
  • Наріжте сало кубиками. Картоплю помийте, почистіть і натріть на грубій терці.

    У миску покладіть натерту картоплю та листя чебрецю, влийте збиті яйця і перемішайте. Потім додайте тертий пармезан, всипте борошно і дріжджі. Додайте подрібнене сало, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте масу.

    На сковороду налийте олію і розігрійте її до температури 160°-170°С. Набирайте картопляну масу в столову ложку, викладайте у розігріту олію та формуйте млинці. Смажте 4-5 хвилин, потім переверніть і обсмажте з другого боку ще кілька хвилин до рум’яності.

    Коли картопляні млинці будуть готові, викладіть їх на таріль, вистелену паперовим рушником. Насолоджуйтесь щойно приготовленими картопляними млинцями зі шкварками.

    Джерело

    Читайте також  Айвовий компот

    Be the first to comment

    Leave a Reply