Картопляні млинці зі шкварками

Картопляні млинці зі шкварками — це ідеальна страва для сніданку та перекусу. Хрумкі і золотисті зовні і м’які всередині, ці млинці чудові і як самостійна страва, і у парі з будь-яким домашнім соусом.
Інгредієнти:

  • Картопля 800 г
  • Сало 120 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Пармезан тертий 100 г
  • Борошно пшеничне 80 г
  • Дріжджі сухі 2 г
  • Чебрець, гілочка 4 шт.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова 300 мл.
  • Наріжте сало кубиками. Картоплю помийте, почистіть і натріть на грубій терці.

    У миску покладіть натерту картоплю та листя чебрецю, влийте збиті яйця і перемішайте. Потім додайте тертий пармезан, всипте борошно і дріжджі. Додайте подрібнене сало, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте масу.

    На сковороду налийте олію і розігрійте її до температури 160°-170°С. Набирайте картопляну масу в столову ложку, викладайте у розігріту олію та формуйте млинці. Смажте 4-5 хвилин, потім переверніть і обсмажте з другого боку ще кілька хвилин до рум’яності.

    Коли картопляні млинці будуть готові, викладіть їх на таріль, вистелену паперовим рушником. Насолоджуйтесь щойно приготовленими картопляними млинцями зі шкварками.

    Джерело

    Читайте також  Панкейки з яблуками

    Be the first to comment

    Leave a Reply