Готуємо груші у вині

Груші у вині — це класичний французький десерт. Вони мають чудовий баланс солодкого, пряного та фруктового смаків.
Інгредієнти:

  • Груші 4 шт.
  • Вино сухе червоне 750 мл
  • Цукор 100 г
  • Кориця, палички 2 шт.
  • Бад’ян 2 шт.
  • Цукор ванільний за смаком
  • Приготування:

    Налийте вино у глибоку каструлю та поставте на середній вогонь. Додайте спеції та цукор і доведіть до кипіння.

    Груші добре вимийте та очистіть від шкірки, залишивши плодоніжку. Нижню частину груші слід трохи зрізати, щоб груша не падала при подачі.

    Покладіть груші у кипляче вино. Дайте вину знову закипіти в каструлі, потім зменшіть вогонь до мінімального та накрийте кришкою.

    Тушкуйте груші у вині не менше 40 хвилин, кожні 10 хвилин перевертайте їх та поливайте зверху вином з каструлі за потреби. Готові груші вийміть на тарілку та дайте охолонути.

    Вино, що залишилося у каструлі, уваріть до консистенції густого сиропу на сильному вогні та подавайте разом із грушами.

    Джерело

    Читайте також  Шпинатні роли з червоною рибою

    Be the first to comment

    Leave a Reply