Італійські котлетки в томатній підливці

Польпете — родичі м’ясних тефтельок, які так полюбляють в Україні, та шведських фрикадельок котбулар. Сьогодні ми готуємо котлетки в томатній підливці. Ви можете приготувати такий соус самостійно — треба просто подрібнити томати у власному соку. Або ж ви можете купити вже готову томатну пасату, яка за консистенцією є чимось середнім між томатним соком і томатною пастою.
Інгредієнти:

  • Яловичий фарш 500 г
  • Панірувальні сухарі 100 г
  • Пармезан тертий 100 г
  • Петрушка, пучок 1 шт.
  • Базилік зелений, пучок 1 шт.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Для соусу аль суго:

    Консервовані томати у власному соку 1 кг
    Цибуля ріпчаста 1 шт.
    Часник, зубчики 3 шт.
    Цукор за смаком
    Сіль за смаком
    Перець чорний мелений за смаком
    Олія.

    Приготування:

    Зелень помити, підсушити рушником і дрібно нарізати. Викласти в глибоку миску, додати фарш, сухарі, пармезан, сіль і перець, добре вимісити руками. Прибрати у холодильник на годину (можна залишити на ніч).

    Цибулю із часником почистити й дрібно нашаткувати. Викласти в глибоку пательню та обсмажити в олії до прозорості на невеликому вогні.

    Томати дрібно нарізати або подрібнити блендером. Отриману суміш додати в сковорідку із цибулею та часником. Посолити, поперчити, додати трохи цукру та все добре перемішати. Тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. Якщо соус вийде дуже густий, розбавити нежирним бульйоном або водою.

    Перелити соус у вогнетривку форму. З фаршу мокрими руками сформувати круглі польпете розміром з волоський горіх. Викласти у форму із соусом і поставити в нагріту до 200 °С духовку. Запікати 25 хвилин.

    Джерело

    Читайте також  Святковий рецепт салату "Тбілісі"

    Be the first to comment

    Leave a Reply