Італійський маковий торт з маскарпоне

Італійський маковий торт — це смачний м’який пиріг, яким можна ласувати о будь-якій годині дня, адже він має легку консистенцію й чудовий смак.
Інгредієнти:

  • Мак 120 г
  • Молоко 2,8% 250 мл
  • Борошно пшеничне 350 г
  • Розпушувач 10 г
  • Масло вершкове 73% 180 г
  • Цукор 200 г
  • Цукор ванільний 1 ч. л.
  • Яєчний білок 3 шт.
  • Сіль 1/6 ч. л.
  • Для крему:

    Сир маскарпоне 350 г
    Цукрова пудра 170 г
    Цукор ванільний 1 ч. л.

    Для змазування форми:

    Масло вершкове 73% 20 г.

    Приготування:

    Молоко налийте в сотейник та доведіть до кипіння на повільному вогні. Приберіть з вогню, всипте мак, перемішайте та залиште остигати.

    Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму вершковим маслом.

    Борошно просійте через сито в миску. Перемішайте борошно із сіллю та розпушувачем.

    Збийте в окремій мисці міксером м’яке вершкове масло з 150 г цукру та ванільним цукром.

    Додайте борошно з розпушувачем та ретельно перемішайте міксером до однорідності. Влийте молоко і знову перемішайте.

    Збийте білки з цукром, що залишився, до стійких піків та обережно введіть у тісто рухами знизу догори.

    Влийте тісто у форму та розрівняйте лопаткою. Випікайте протягом 1 години.

    Готовність перевірте зубочисткою. Якщо вона буде сухою, випічка готова. Дайте торту охолонути, а відтак розріжте на два коржі.

    В окрему миску покладіть маскарпоне, цукрову пудру та 1 ст.л. ванільного цукру. Збийте до отримання однорідної маси за допомогою міксера.

    Змастіть перший корж (приблизно 1/3 крему), викладіть зверху другий корж і змастіть всю поверхню торта кремом, що залишився. Поставте в холодильник на ніч. Подавайте, розрізавши на порційні шматочки.

    Джерело

    Читайте також  Банош по-гуцульськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply