Яблучний суп з гарбузом

Простий у приготуванні суп складається з гостро-солодких яблук і м’якого гарбуза. Тим часом кмин, коріандр, імбир і каєнський перець додають пікантного та яскравого смаку.
Інгредієнти:

  • Масло вершкове 73% 1 ст. л.
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Гарбуз 1 шт.
  • Яблука 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Суміш спецій універсальна за смаком
  • Курячий бульйон 2 склянки
  • Вода 2 склянки
  • Сметана 15% за смаком.
  • Розтопіть масло у великій каструлі на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю; готуйте, час від часу помішуючи, поки не почне розм’якшуватися, приблизно 4 хвилини. Додайте нарізаний гарбуз і готуйте, періодично помішуючи, до м’якості приблизно 10 хвилин.

    Додайте яблука, сіль, кмин, коріандр, імбир, каєнський і чорний перець, бульйон і воду (щоб покрила яблука та гарбуз). Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть, поки овочі не стануть дуже м’якими, приблизно 30 хвилин.

    Порціями подрібнюйте пюре в кухонному комбайні або блендері до однорідності та повертайте в каструлю. Нагрійте на слабкому вогні, за необхідності розбавте водою. Для подачі розлийте в неглибокі миски. Прикрасьте нарізаними яблуками, скибочками халапеньо та сметаною за бажанням.

    Джерело

    Читайте також  Борщ із грибами і квашеною капустою

    Be the first to comment

    Leave a Reply