Грибний крем-суп з вершками

Грибний вершковий суп-пюре ніжний і м’який, з насиченим та яскравим смаком. Він чудово поєднується з сухариками, зеленню, ніжним пісним м’ясом або й без нічого! Він просто божественний і підійде як для святкового столу, так і для повсякденної вечері.
Інгредієнти:

  • Печериці 300 г
  • Вершки 15% 150 г
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 350 мл
  • Масло вершкове 73% 50 г
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Дуже добре помийте гриби під проточною водою, зріжте капелюшки.

    Покладіть у каструлю лише ніжки від грибів, залийте водою і варіть 10-15 хвилин з моменту закипання.

    Картоплю почистіть і наріжте кубиками. Капелюшки грибів та циибулю дрібно наріжте.

    У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте на ній цибулю. Додайте нарізані гриби і смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, до готовності грибів до 5-10 хвилин.

    З каструлі, в якій варився грибний бульйон, дістаньте ніжки грибів і покладіть нарізану картоплю. Варіть до готовності картоплі, додавши сіль та перець за смаком.

    У каструлю з готовою картоплею додайте обсмажені цибулю та гриби, влийте вершки і доведіть до кипіння.

    Суп пюруйте в блендері (або занурювальним блендером). Подавайте гарячим, додавши за обсмажені гриби, зелень або сухарики.

    Смачного!

    Джерело

    Читайте також  Кримський янтик з м'ясом

    Be the first to comment

    Leave a Reply