Готуємо французький рибний паштет

Рієт — це і назва страви, і спосіб її приготування, схожий на створення паштету, але з більшими текстурними шматочками. Зазвичай французький рієт готують зі свинини і намащують на трикутнички хліба, але в нас сьогодні рієт з морського окуня з каперсами. Рієт з морського окуня з каперсами — гарна ідея для легкого аперитиву або вечері. У першому випадку досить намастити його на тости, а в другому — радимо запекти картоплю, розрізати її навпіл і викласти рибний рієт. Який би ви спосіб не обрали, подавайте страву з білим сухим вином для найкращого розкриття смаку.
Інгредієнти:

  • Морський окунь 600 г
  • Мариновані каперси 30 г
  • Лайм 1 шт.
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Чебрець 20 г
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Приготування:

    Філе окуня помийте, обсушіть і розріжте навпіл, щоб вийшло 4 частини філе. Одну частину відкладіть.

    Нагрійте сковороду з оливковою олією і обсмажте 3 частини філе по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть рибу в миску, дайте охолонути, а потім розімніть виделкою.

    Філе, яке залишилось, наріжте невеликими кубиками і додайте до обсмаженої риби та перемішайте.

    Каперси подрібніть, тим’ян помийте, обсушіть і обірвіть листочки. З лайма натріть цедру, а м’якоть наріжте маленькими кубиками.

    З’єднайте подрібнену рибу, каперси, листочки тим’яну, цедру і шматочки лайма. Масу посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Перед подачею до столу охолодіть.

    Джерело

    Читайте також  Бограч по-закарпатськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply