Безе на паличці

Безе – це легке, солодке печиво, приготоване зі збитих білків з цукром. Воно виходить хрустким, ніжно тане в роті. А якщо ви не знаєте чим прикрасити торт або святковий стіл приготуйте безе на паличці.

Інгредієнти

  • Білок яєчний 10 г.
  • Цукор 210 г.

Харчова цінність страви “Безе на паличці” (на 100 грам)

  • Білки 3.8 гр.
  • Жири 0 гр.
  • Вуглеводи 65 гр.
  • Калорії 276 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Для того щоб безе вийшло «на відмінно», необхідний правильний баланс білків і цукру. Сахара має бути в два рази більше ніж білків. Тому перед приготуванням безе, зважте інгредієнти. Відокремте білки в окрему ємність від жовтків. Білки обов’язково повинні бути холодними, так вони краще збиваються. Також відміряйте потрібну кількість цукру. Увімкніть духовку на 100 градусів.

02. У чашу кухонного комбайна вилийте білки. Встановіть вінчик для збивання. Збийте білки на середній швидкості, до утворення пишної піни.

Безе на паличці

03. Потім починайте потроху і повільно додавати цукор, переключивши швидкість кухонного комбайна на високий рівень. Для збивання безе краще використовувати кристалічний цукор, а не цукрову пудру, так як цукор стабілізує збитий яєчний білок. Продовжуйте збивати білки близько 10 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Маса повинна вийти щільною і блискучою.

Безе на паличці

04. Викладіть білкову масу в окрему миску. Якщо ви хочете пофарбувати безе, додайте кілька крапель харчового барвника, колір виберіть на свій розсуд. Перемішайте, щоб вийшов однорідний колір. Покладіть на стіл шматочок харчової плівки. На неї викладіть забарвлену і збиту білкову масу.

Безе на паличці

05. Загорніть масу в плівку ковбаскою і закрутіть хвостик з одного боку. Другу сторону залиште вільною. На кондитерський мішок одягніть зіркоподібний наконечник. У мішок покладіть плівку з білковою масою, вільною стороною вниз.

Читайте також  Оригінальний вінегрет з нутом

Безе на паличці

06. Застеліть деко, на якому будете сушити безе, пергаментним папером. Викладіть на пергамент пластикові термостійкі палички або дерев’яні шпажки, попередньо вимочені у воді протягом 30 хвилин.

Безе на паличці

07. Видавіть білкову масу на край палички кружечками або будь-якої іншої форми. Поставте в розігріту духовку до 100 градусів і висушуйте безе протягом 1 години. Потім зменшіть температуру до 80 градусів і дайте ще висохнути 1-2 години, в залежності від розміру безе. Періодично відкривайте духовку на короткий час, щоб виходила пара. Через відведений час дайте готовому безе повністю охолонути в духовці з злегка відчиненими дверцятами.

Безе на паличці

08. Остигнуле безе легко знімається з пергаментного паперу. Готове безе на паличці можете використовувати для прикраси торта, поставити в склянку або в інших цілях.

Безе на паличці

Джерело