Базовий томатний соус

опис

Приготуйте смачну і оригінальну альтернативу кетчупу. Соус з підв'ялених на сонці помідорів, ідеально доповнить м'ясні страви, закуски, рис і пасту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Базовий томатний соус” (на 100 грам)

  • Білки 1.5 гр.
  • Жири 6.6 гр.
  • Вуглеводи 7 гр.
  • Калорії 91 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Для приготування соусу, вибирайте щільні і пружні помідори середнього розміру. Ідеально підійдуть трохи недостиглі плоди. Томати ретельно вимийте і висушіть паперовими рушниками. Розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і білу частину. Розріжте кожну половинку на ломтики, потім розділіть їх навпіл. Утворені трикутники викладіть на велике деко або піднос.

02. Поставте ємність з томатами на сонці на 2 дня. Часник очистіть від лушпиння і розріжте уздовж навпіл. Викладіть пряність на окремий лист або в великий лоток. Сюди ж додайте зелений перець чилі. Маленькі стручки можна замінити звичайним гострим перцем в меншій кількості. Ємність з часником і перцем також поставте під прямі сонячні промені на 2 доби.

Базовий томатний соус

03. Поставте невелику сковороду на середній вогонь. У розігріту жаровню всипте насіння кмину і насіння гірчиці. Переміксуйте і обсмажте протягом 1,5-2 хвилин. За бажанням, можна використовувати насіння не піддаючи їх термічній обробці.

Базовий томатний соус

04. Остудіть вміст сковороди, висипте в ступу і перетріть.

Базовий томатний соус

05. Підв'ялений на сонці помідори, часник і перець чилі викладіть в глибоку миску. Додайте сіль, червоний мелений перець чилі, куркуму і перетерті в ступці насіння. Полийте суміш гірчичним маслом холодного віджиму. Акуратно і не поспішаючи перемішайте до однорідного стану. Намагайтеся не пошкодити помідори, щоб не дати стекти соку.

Базовий томатний соус

06. Викладіть масу в чисту і суху скляну, або пластикову банку. Начисто витріть сухим рушником шийку. Закрийте банку кришкою і поставте на сонці ще на 4-5 днів. Через зазначений час, соус готовий до дегустації. Смачного!

Читайте також  Салат з буряком і кислою капустою

Базовий томатний соус

Джерело