Рецепт домашнього пісного майонезу без яєць

Є кілька секретів смачного майонезу. По-перше, усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. По-друге, рослинну олію краще брати нейтральну, без запаху (соняшникову або рапсову). А по-третє, замість лимонного соку можна додати яблучний оцет і підсолодити майонез до смаку.
Інгредієнти:

  • Аквафаба 100 мл
  • Олія соняшникова 300 мл
  • Гірчиця 10 г
  • Цукор 5 г
  • Лимон, сік 20 мл.
  • Аквафаба — це рідина, зціджена після варіння гороху, квасолі, нуту чи інших бобових. Зазвичай ми її виливаємо, але краще приготувати майонез, чи не так? Аквафаба насичена білками, вуглеводами та іншими речовинами, які виварилися з бобових. Вона має здатність утворювати піну та стабілізувати структуру в багатьох рецептах, тож стає чудовою заміною яєць.

    Приготування:

    У чашу для занурювального блендера налийте аквафабу, додайте сіль, цукор, гірчицю, сік лимону і збивайте 1 хвилину, не відриваючи блендер від дна.

    Продовжуючи збивати, влийте тоненьким струмком олію. Через 3 хвилини збивання соус має загуснути. Якщо соус рідкий, влийте ще 50-100 мл олії та збийте до густоти.

    Готовий майонез викладіть у скляну банку, накрийте кришкою і зберігайте в холодильнику не більше 5 діб.

    Джерело

    Читайте також  Новий борщ: буряковий крем-суп

    Be the first to comment

    Leave a Reply